Uncategorized

Stage lopen in de wereld van zorginnovatie

Categories
  • Uncategorized

Altijd al benieuwd geweest hoe het is om stage te lopen in de wereld van de zorginnovatie? Tymen, Junior Health Innovator en fulltime stagiair bij MedScaler, vertelt jou er alles over. Momenteel is Tymen zijn master Science, Business and Innovation aan de VU Amsterdam aan het afronden met een afstudeerstage bij MedScaler. In dit artikel zal Tymen je alles vertellen over hoe het is om een afstudeerstagiair bij MedScaler te zijn, hoe het is om een afstudeerstage te doen in de zorginnovatie, zijn ontwikkeling, scriptie, en de verschillende projecten waar hij aan heeft bijgedragen. Wil jij meer informatie? Of wil je ook stage lopen in de wereld van zorginnovatie bij MedScaler? Bekijk dan zeker de vacature, en wellicht voer jij dan binnenkort Tymens taken uit!

Hoe zit een doorsnee werkdag als stagiair bij MedScaler er voor jou uit?

“Nu ik in de laatste fase van mijn stage bij MedScaler zit, kan ik zeggen dat je een stijle leercurve doormaakt als stagiair en Junior Health Innovator. Wat ik erg fijn vond gedurende m’n stage, was de hoeveelheid kansen en verantwoordelijkheden. Daardoor heb ik veel verschillende aspecten van zowel het bedrijf, de zorginnovatiewereld en internationale markten gezien. Hierdoor voelde geen dag hetzelfde voor mij. Zo kon ik gemakkelijk de ene dag bezig zijn met business development gerelateerde taken, terwijl ik de volgende dag vooral druk was met mijn klantrapportage. Die afwisseling vind ik top!”

Hoe combineer je het schrijven van je scriptie met de taken die je moet doen voor MedScaler?

“Gelukkig is mijn scriptieonderwerp nagenoeg hetzelfde als het klantrapportage waar ik momenteel aan werk, dat scheelt me een hoop werk. Een ander groot voordeel is dat ik voor mijn scriptie gebruik kan maken van het netwerk van MedScaler, waardoor ik nog diepere inzichten kan opdoen. Dit zorgt er uiteindelijk niet alleen voor dat ik een betere scriptie aflever, maar het helpt mij ook om ervaring op te doen in het schrijven van zakelijke rapportages.”

Waar gaat je scriptie over?

“Het onderwerp van mijn masterscriptie gaat over een nieuwe diagnostische methode voor endometriose. Ik schrijf hiervoor een hoogwaardige markttoetredingsstrategie voor de Nederlandse markt.”

Kun je ons iets vertellen over een project waaraan je gewerkt hebt voor MedScaler?

“Naast mijn scriptieonderwerp, heb ik ook een marktanalyse gedaan voor deze nieuwe diagnostische methode voor endometriose in zeven landen. Een marktanalyse is onderdeel van MedScalers modulepakket, welke gepersonaliseerd worden aangeboden aan onze klanten. Endometriose is een ziekte met een gemiddelde diagnostische vertraging van zeven jaar. Voor dit project heb ik onderzocht welke markten en zorgsystemen het meest relevant waren om deze innovatie te implementeren. Samen een vaste collega, was ik volledig betrokken bij het proces, van deskresearch tot aan validatie. Terugkijkend denk ik dat deze verantwoordelijkheid erg waardevol is geweest voor de stijle leercurve die ik heb doorgemaakt de afgelopen maanden.”

Wat vind je het grootste voordeel van je scriptie schrijven en stage lopen bij MedScaler?

“Dat ik onderdeel ben van een deskundige organisatie die mij in staat stelt om nog dieper in een onderwerp te duiken dan ik normaal zou doen of kunnen. Daarnaast faciliteert MedScaler een goede leercurve vanuit zowel een academisch als zakelijk opzicht.”

Je masterscriptie schrijven tijdens je stage zorginnovatie kan ook erg uitdagend zijn lijkt me. Hoe ga je daarmee om?

“Gelukkig is MedScaler een empathische werkgever die tijd, ruimte en mogelijkheden geeft om je studiewerk af te maken als je project te veel wordt. Gelukkig komt dat niet vaak voor, zeker niet in mijn geval, omdat mijn afstudeeronderwerp en klantproject nagenoeg hetzelfde zijn.”

Wat vind je het leukst aan stage lopen in zorginnovatie bij MedScaler?

“De toegang tot kennis die je als stagiair op kunt doen voor nieuwe medische innovaties en de stijle leercurve.”

Helaas zit je stage bij MedScaler er bijna op. Waar heb je het meest van geleerd de afgelopen periode?

“Ik heb veel geleerd over het zakelijk schrijven en hoe de medische wereld in de praktijk werkt. Ook de gesprekken die ik met het management van MedScaler heb gevoerd, hebben me veel opgeleverd. Zowel Robin (Operations Director) als Nino (Managing Director) hebben mij ge├»nspireerd om verder te werken in de wereld van zorginnovatie.”

Dit was slechts een klein inkijkje in de stage van Tymen. Ben je benieuwd naar wat er nog meer komt kijken bij deze stage zorginnovatie? Bekijk dan de vacature. Je kunt solliciteren via onze website of contact zoeken met jobs@medscaler.com voor meer informatie.