News

MedScaler lanceert: Traineeship Zorginnovatie

Categories
  • News
  • Press release

De vraag naar professionals met kennis en kunde van zorginnovatie blijft onverminderd toenemen. Niet alleen universiteiten en hogescholen introduceren steeds meer studieprogramma’s gericht op innovatie in de gezondheidszorg; ook initiatieven als de Health Innovation School proberen handvatten te bieden om effectiever met innovatie aan de slag te gaan. Ook het Rotterdamse zorginnovatiebedrijf MedScaler herkent deze trend. Jaarlijks beantwoordt het bedrijf honderden sollicitanten die een stage of startersfunctie zoeken in het teken van zorginnovatie. Als antwoord daarop lanceert het snelgroeiende bedrijf nu een tweejarig traineeprogramma: de Traineeship Zorginnovatie. Zo hoopt het bedrijf starters op de arbeidsmarkt klaar te stomen voor een functie in het innovatiewezen.

“We signaleerden dat er eigenlijk nauwelijks traineeships of uitdagende startersfuncties zijn die volledig in het teken staan van zorginnovatie”, aldus HR & Operations Directeur Robin Toorneman. “Op dat moment sta je voor de keuze: accepteer je deze status quo, of ga je proberen dat te veranderen”. Toorneman en zijn team deden uitgebreid onderzoek, interviewden trainees uit verschillende sectoren en ontwierpen zo een uitdagend tweejarig traineeship programma.

Traineeship met focus op zorginnovatie

Toorneman: “We hopen via dit traineeship deze jonge professionals echt expert te maken in medtech en digitale zorginnovatie. We behandelen de gehele reis — van initieel idee tot aan implementatie en opschaling in ziekenhuizen en VVT-instellingen”. Naast inhoudelijke kennis doorlopen de trainees een uitdagend programma van workshops en trainingen om zich ook vaardigheden als pitchen, stakeholder management en projectmanagement eigen te maken. Ook zal gedurende het traineeship een kijkje in de keuken worden geboden bij verschillende zorgorganisaties.

Eerste lichting

De eerste lichting trainees start na de zomer. De instromers zullen aan de slag gaan om zorgorganisaties te helpen met het ontdekken van impactvolle zorginnovaties. Verder zullen zij startups adviseren bij de implementatie en internationale opschaling. “Na afloop van het traineeship zijn er interne doorgroeimogelijkheden”, zegt Toorneman. “Een deel van de trainees zal uiteindelijk wellicht de overstap maken naar het innovatieteam van een ziekenhuis of VVT-instelling. Ook dan is onze missie behaald”. Starters kunnen solliciteren voor het Traineeship Zorginnovatie via de website. Voor vragen over het Traineeship Zorginnovatie kun je contact opnemen met MedScaler via 085 1300 820 of jobs@medscaler.com.